top of page

STUDIO 180 TOOLS

Makkelijk, snel en precies machinaal quilten

Deb Tucker -van Studio 180 Design- startte met het ontwikkelen van tools en technieken om moeilijke elementen makkelijker te maken.

Door met deze tools en technique sheets te werken maak je ingewikkelde patronen van klein tot groot prachtig passend en ontstaan er mogelijkheden die tot voor kort erg ingewikkeld en praktisch niet te maken waren.

Hiervoor heb je nodig:

-Tools

-Technique Sheets

Tools
  • Deb Tucker gebruikt “tools” om haar linialen/rulers mee aan te duiden. Bij iedere tool zit een duidelijke handleiding voor rechts- en linkshandigen verpakt. Door die te volgen kan je de diverse maten van klein tot groot maken; altijd in inches.

  • Gebruik van het bijbehorende schema zorgt ervoor, dat je geen rekenwerk meer hebt en altijd de exacte (netto) eindmaat krijgt, door de precieze naadtoeslag van ¼ inch. (De bruto maat wordt heel precies bij gesneden, getrimd tot de netto eindmaat.)

  • Alle tools van Studio 180  zijn te combineren met elkaar.

Let op ! De tools zijn alleen te gebruiken als je met de naaimachine werkt  en ¼ inch naadtoeslag hebt ingesteld

Technique sheets
  • Bij bijna iedere tool bestaat minstens één Technique Sheet.

  • Hierop staat een technische uitbreiding – variant van de betreffende tool. Deze bladen worden geplastificeerd door Studio 180 geleverd en deze zijn net als de tools te koop!

Block Busters

Regelmatig staan er op de website van Deb Tucker (https://deb-tuckers-studio-180-design.myshopify.com) nieuwe BlockBusters. Dit zijn samengestelde blokken, die met de tools gemaakt worden. Meestal worden ze in drie verschillende maten uitgelegd. Om ze te maken heb je de gebruiksaanwijzing van de gebruikte tool(s) en soms ook een Technique Sheet nodig. Ze zijn variërend in moeilijkheidsgraad. Deze kan je gratis downloaden van de website van Studio 180 en van Facebook. Als je je abonneert op de nieuwsbrief van Studio 180, dan krijg je bericht als er een nieuwe BlockBuster is. Op dit moment (januari 2024 ) zijn er 86.

bottom of page